+36 27 590 000

2133 Sződliget, Duna-part 2.

Idősek otthona szolgáltatások

Térítési díjaink

Gondozási díj háromágyas szobában 220.500.- Ft/fő havonta. 1 és 2 ágyas szobát belépési hozzájárulás befizetése esetén tudunk biztosítani. Havi 220.500 Ft gondozási díj mellett  1 ágyas szobába 5 mió Ft a Belépési hozzájárulás, 2 ágyas szobába 2,5 mió Ft/fő a Belépési hozzájárulás.

Étkezés

Napi négyszeri (reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora) étkezést biztosítunk saját főzőkonyháról. Egészségi állapotnak megfelelő, orvos által előírt diétás ételek, a dietetikus iránymutatásai alapján készülnek. Jelenleg a következő diétákat, étrendeket biztosítjuk: cukorbeteg-, epekímélő-, gyomorkímélő-, vesekímélő-, tejmentes- diéta, vegetáriánus-, darabolt-, pépes étrend.

Takarítás, mosás, vasalás

Az intézmény gondoskodik az épület, ezen belül a lakrészek, közös használatú helyiségek folyamatos tisztántartásáról.

Az Otthon lakóinak ruhaneműit, textíliáit az Otthon modern gépekkel felszerelt mosodája mossa, vasalja heti rendszerességgel.

Hitélet

Az Otthonban Ökumenikus Imaterem található, ahol Református Istentiszteletet és Katolikus Szentmisét tartanak, a Lakók igényeinek megfelelően. Kéthetente Bibliakör működik.

Egészségügyi ellátás

Az Otthonban 24 órás szakképzett ápolói felügyeletet biztosítunk, egészségi állapotnak megfelelő teljes körű ápolást, gondozást. Az egészségügyi ellátás keretében hetente két alkalommal az Otthon orvosi szobájában háziorvos rendel. Neurológus, pszichiáter szakorvos heti rendszerességgel rendel az otthonban, bőrgyógyász szakorvos, dietetikus szakorvos és urológus szakorvos pedig havonta tart rendelést az Otthonban.

Szemészeti, audiológiai, ortopédiai rendelések pedig szűrővizsgálat jelleggel évente, félévente ismétlődnek. Szakorvosi rendelésre lakóinkat a váci Jávorszky Ödön Kórház rendelőintézetébe szállítjuk, mely területileg illetékes egészségügyi intézmény. 
Gyógyszerellátás keretében a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően gondoskodunk a háziorvos és a szakorvosok által felírt gyógyszerek beszerzéséről. Az Otthon háziorvosa által összeállított alaplista szerinti gyógyszereket térítésmentesen biztosítjuk.

Mentálhigiénés gondozás

Az Otthon terápiás munkatársaiként dolgozó szakemberek nyújtanak segítséget a beköltözést követő beilleszkedésben és a mindennapok ügyes-bajos dolgaiban. Szervezik a napi és heti foglalkozásokat, ünnepségeket, rendezvényeket. Továbbá a mentális és fizikai állapotot figyelembe véve tartanak heti rendszerességgel kis- és nagyobb csoportos manuális, auditív, vizuális és memória szintentartó és állapotmegörző foglalkozásokat.

Mozgásterápia

Az Otthon lakói minden hétköznap gyógytornász által vezetett csoportos gyógytornán vehetnek részt.
A 2006-ban elkészült medencében minden hétköznap délelőtt lehetőség van vizitornára a gyógytornász irányításával.
Az egyéni gyógytornát egészségi állapot függvényében, az Otthon háziorvosa írhatja elő.

Gyógymasszázs

Az Otthon lakói részére biztosítjuk gyógymasszázs igénybevételét, melyet az Otthon háziorvosa terápia szerűen írhat fel.

Nővérhívó rendszer, telefon

Az Otthonban kiépített telefonhálózat működik, ami lehetővé teszi, hogy minden lakó saját telefonmellékkel rendelkezzen, melyet szabadon, bármikor használhat. A telefon egyben segélykérésre, nővérhívásra is szolgál egy beépített riasztó funkció segítségével.

Szabadidő eltöltésének lehetőségei

 A társalgóban délutánonként különböző foglakozásokon vehetnek részt az érdeklődők (kézimunka, zene, előadások, társasjáték, színjátszás, stb). 

Rendezvényeinkre, ünnepségeinkre az Otthon lakóin kívül a hozzátartozókat is várjuk. A terápiás munkatársak vezetésével lakóink felkészülnek versekkel, idézetekkel nemzeti ünnepeink méltó megemlékezéseire.


Minden lakószoba központi televízió-csatlakozóval van felszerelve.
Sétára hívogat a gondosan ápolt kert árnyat adó fáival és a Duna part.

Külön térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatások

 

Telefonhasználat

A telefon alkalmas házon belüli telefonálásra, nővérhívásra illetve külső hívások kezdeményezésére és fogadására. A lakók által kezdeményezett külső telefonhívásokról minden hónapban számlát készítünk.

Gyógymasszázs

A háziorvos által rendelt kúraszerű masszírozáson kívül vehető igénybe.

 

Fodrászat, kozmetika, pedikűr, manikűr

Az Otthonon belül lehetőség van igénybe venni fodrász, kozmetika, pedikűr, manikűr szolgáltatásokat a kifüggesztett árlista szerint.